fbpx

Partners en ambassadeurs

‘Oog voor dementie’ is een samenwerkingsverband tussen Zorgbalans en Stichting Presentie en wordt gesteund door diverse partners en ambassadeurs.

AMBASSADEUR:

Frank van der Lende - Ambassadeur Oog voor Dementie

Frank van der Lende, Radio Veronica-dj

Radio Veronica-dj Frank van der Lende is ambassadeur van Oog voor Dementie, omdat hij graag wil dat er in de maatschappij meer aandacht en kennis over dementie komt. Vooral bij de jeugd: “Voor de diagnose van mijn vader, wist ik niet veel van deze ziekte. Ja, dat je vergeetachtig wordt, niet dat het dodelijk is. Ik dacht: dit overkomt alleen oude mensen met grijze haren. Niet iemand zoals mijn vader. Een jonge man, met zwarte krullen.

 

Door kennis, gaan we elkaar beter begrijpen. Dat die verwarde man in de supermarkt misschien iemand is die jouw hulp kan gebruiken. En het kan zo simpel zijn. Soms is het alleen iemands hand vastpakken. Of een knuffel geven. Het had mij en mijn vader ontzettend geholpen.

 

Door deze ziekte beleef je samenzijn intenser. Je staat vaker stil bij kleine, mooie momenten. Met mijn vader en broer door de bossen van Zeist fietsen. Of in de auto meedrummen met ZZ Top of The Doors. Voor zijn ziekte hebben we dat misschien wel honderd keer gedaan, nu zijn het waardevolle herinneringen.”

PARTNERS:

Zilveren Kruis en Zorg Kantoor     Zorg en Zekerheid logo               

Wil je ook partner of ambassadeur worden van Oog voor Dementie? Mail dan naar oogvoordementie@zorgbalans.nl.

© 2022 Samenwerkingsverband Oog voor Dementie | Alle rechten voorbehouden